Wist je… 9 maart

Wist je…
…dat we jaarlijks op de derde zondag van de vasten – dit jaar 7-8 maart – onze solidariteit met het ontwikkelingsproject van William Aragon in El Zaite (El Salvador) gedenken?
…dat Helena Oomes, een pleegmoeder van William, in haar preek focuste op de in 1980 vermoorde aartsbisschop Oscar Romero, die consequent koos voor de armen, en voor Sasel een motiverende inspiratiebron is?
…dat Romero door de armen van El Salvador al lang is heilig verklaard, en dat verwacht wordt dat in de nabije toekomst, paus Franciscus zich hierbij zal aansluiten?
…dat we na de viering verhuisden naar ’s-Gravenwezel om in het Dorpshuis te genieten van een overheerlijke – de vasten indachtig – ‘sobere maaltijd’?
…dat we bij ons brood, geen twee vissen kregen maar superlekkere vol-au-vent, geprepareerd door de kok van het WZC Molenheide?
…dat er – ook al was het vasten – toch nog een kop koffie/thee met een koekje volgde?
…dat het heerlijk zonnetje aan de hemel ook doorheen de eetzaal straalde want binnen heerste een feestelijke, zonnige sfeer?
…dat, als je met meer dan 100 mensen aan tafel zit, er vele handen nodig zijn om alles klaar te zetten, op te dienen, af te wassen en op te ruimen… en dat we beslist geen tekort hadden aan zulke bereidwillige handen?
…dat er onder hen ook een uit Syrië gevlucht christelijk gezin bevond dat in Schilde een nieuwe thuis heeft gevonden?
…dat het dochtertje, heel vriendelijk en accuraat, én in het Nederlands, samen met Maria Van Heuckelom zorgde voor het onthaal van de gasten?
…dat we tijdens dit samenzijn we blij mochten vaststellen dat onze Witte-Kerkgemeenschap een hechte gemeenschap is van christenen die met vreugde broederlijk willen delen?
PT-Schilde-Bergen

Saselborden  Predikante  Ontvangstcomite  Aan tafel 1  Aan tafel 2  In de keuken

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.