Wist je…20/10

…dat op zaterdag 18 oktober onze vormelingen, elk individueel, kwamen getuigen dat Jezus echt op hen mag rekenen?
…dat ze dit zichtbaar maakten met hun persoonlijke regenboogjes die aan een boompje bij het tabernakel werden opgehangen?
…dat ze allemaal tijdens die viering actief hebben meegewerkt, hetzij door voor te lezen, muziek te spelen, de gaven aan te brengen of met de schaal rond te gaan?
…dat ook enkele ouders als lector hebben gefunctioneerd?
…dat we achteraf van de vormelingen zelf en van hun families mochten vernemen dat het voor hen een fijne deugddoende viering was geweest?
…dat ook op zondag, zijnde de jaarlijkse Missiezondag, een bijzonder drukke dag was?
…dat de werkgroep Missie-Bezig in de onthaalruimte een uitgebreide stand had opgesteld met lekker zoet, met wenskaarten en kaarsen in de aanbieding?
…dat we in de late uurtjes doorgeseind kregen dat de netto-opbrengst van deze actie 644,60 € bedroeg?
…dat dit geld wordt verdeeld onder vier ver-weg werkende Schildenaren: de missionaris Herman van Waes, en de ontwikkelingswerkers Nicole Nuyts, Annemie De Vocht en William Aragon?
…dat we Marlene Darimont, onze gastpredikante, heel dankbaar zijn voor haar eenvoudige, authentieke getuigenis over de Wanakkam-projecten in India?
…dat dit misschien wel een aanleiding was om even erbij stil te staan hoe goed we het hier hebben?
…dat op de grond slapen niet enkel iets is vanuit de Middeleeuwen, maar dat dit nog steeds een – letterlijk – harde realiteit is voor heel wat mensen en kinderen?
…dat voor de gelegenheid de vieringen van 9.00 en 18.30 u. werden opgeluisterd met Indische liturgische muziek?
…dat het koor Cantabile uit Hove o.l.v. Anne Halffman onze viering van 11.00 u. prachtig kwam opluisteren?
…dat er na de viering uiteraard een drankje werd aangeboden, waardoor de kerkgangers niet alleen gezellig met elkaar en de koorleden konden napraten, maar de mensen ook ruim de tijd hadden om de missieboetiek aan te doen?
PT-Schilde-Bergen

naamafroeping-11383 naamafroeping-11395 naamafroeping-11383 naamafroeping-11408 naamafroeping-11405 Predikante - koor- missie verkoop 2

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.