15 augustus Schilde-Bergen

Nog een paar dagen en dan is het 15 augustus. Voor de Witte-Kerkgemeenschap betekent die dag veel meer dan enkel het hoogfeest van Maria-ten-Hemel-Opgenomen. Zij is immers de patrones van onze parochie en dus vieren we die dag ons Parochiefeest. Maar dat is niet alles. In onze contreien is het ook Moederdag, en dus stellen we tevens alle vrouwen en moeders in de kijker en de bloemetjes.
De gastpredikante die over Maria komt getuigen, is dit jaar mevrouw Monda Mariën. Zij is sociaal geëngageerd in de Sint-Antoniusparochie op de Paardenmarkt. Deze Antwerpse parochie deelt 4 maal per week voedselpakketten uit aan minderbegoeden. Daarnaast brengt ze ook de vrouwen bijeen voor een maandelijkse koffiebabbel, zodat er echt sociaal contact ontstaat en de parochie voeling blijft houden met de moeders, met hun wel en wee. Deze initiatieven willen we op Moederdag van harte ondersteunen.
De viering van 11.00 u. wordt muzikaal opgeluisterd door Hilde Michielsen (dwarsfluit) en Hans François (orgel). En na die viering, om 12.00 u. dus, nodigen wij van harte de hele Witte-Kerkgemeenschap uit op een receptie in De Liebaert, waar (hopelijk) ook mannen een handje zullen toesteken!
Wij zouden het fijn vinden als wij u op 15 augustus mogen ontmoeten.
PT-Schilde-Bergen
 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.