Wist je…27 03 2017

Wist je…
…dat we ons solidariteitsweekend met het werk van William Aragon dit jaar op de vierde zondag van de vasten hebben gevierd?
…dat dit een weekje later is dan al jaren lang gebruikelijk?
…dat de reden van dit uitstel heel simpel was: het Dorpshuis in ’s-Gravenwezel dat we nodig hadden voor onze sobere maaltijd, was niet vrij op de derde zondag van de vasten?
…dat we onze verbondenheid met El Colegio San Martin de Porres intens hebben beleefd, mede dank zij de predicatie door mevr. Maria Van Heuckelom, een van de twee pleegmoeders van William?
…dat met ‘onze verbondenheid’ niet alleen de Witte-Kerkgemeenschap is bedoeld, maar ook de Sint-Catharinaparochie van ’s-Gravenwezel, die mede dit vastenproject ondersteunt?
…dat de opbrengst van de omhaling in de weekendvieringen van beide parochies onze bijdrage is aan de verloning van de leerkrachten van El Colegio?
…dat wij dit jaar met onze ‘sobere maaltijd’ 82 hongerige magen hebben gevuld?
…dat het sobere karakter van die jaarlijkse maaltijd een symbolische reden heeft: de eters laten proeven dat het vasten is?
…dat de opbrengst van onze ‘sobere maaltijd’ dezelfde bestemming krijgt?
… dat de onkosten voor deze maaltijd minimaal zijn dank zij verschillende sponsors?
…dat de meest in het oogspringende sponsor WZC Molenheide is, dat elk jaar opnieuw het lekker klaargemaakte vol au vent gratis aanbiedt?
…dat wij, mede in naam van William en de studerende kinderen uit de sloppenwijk van El Zaite, onze sponsors en onze eters een welgemeend Dank-u-wel toezeggen?
PT-Schilde-Bergen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.