Wist je…17/08

Wist je…

…dat in het Magnificat Maria haar vreugde uitzingt?
…dat ook wij mogen terugblikken op een deugddoend drievoudig 15 augustusfeest: Mariafeest, parochiefeest, moederfeest?
…dat het aantal kaarsjes dat wekelijks, maar vooral op dit Mariafeest, wordt aangestoken in onze Emmaüskapel, aantoont hoevelen hun vreugden en hun leed komen toevertrouwen aan O.-L.-Vrouw?
…dat ook het merendeel van de intenties, neergeschreven in ons intentieboek in de kapel, gericht zijn aan Maria?
…dat er in onze vieringen ook heel wat jonge moeders zaten en wij daar bijzonder blij mee waren?
…dat onze gastpredikante Marie-Jeanne Dylst op een schitterende manier de boodschap van de lezingen wist te leggen op ons eigen dagelijkse leven?
…dat we met onze traditionele ‘voor-moeders-en-kinderen’-omhaling de onthaalwerking van de  Sint-Antoniusparochie op de Paardenmarkt hebben gesteund?
…dat, zoals al vele jaren gebruikelijk, op het einde van onze viering alle mannen werden uitgenodigd om een roos te komen ophalen en die te overhandigen aan hun echtgenote, maar ook aan de vrouwen die alleen in de kerk zaten?
…dat er op de receptie in de Liebaert een plezierige, ontspannen sfeer heerste, waar flink wat werd bijgepraat en afgelachen?
…dat niettegenstaande het hun feestdag was, vrouwen vóór en achter de schermen flink de handen uit de mouwen hebben gestoken om er een feestdag van te maken voor iedereen?
…dat wij hierbij speciaal denken en danken: onze mezzo-sopraan Ann Janssens en haar pianiste Albina Skvirskaya die de viering opluisterden; Annemie De Roover die zorgde voor de bloemen-voor-de-vrouwen, en voor de prachtige versiering van het altaar, de lezenaar, de paaskaars en ons Mariabeeld; de dames die instonden voor de bloemen en de hapjes bij de receptie?
…dat u van een en ander nog even kunt nagenieten dankzij de foto’s van Guy Heyselberghs?
…dat we hopen dat u, net zoals wij, genoten hebt van dit parochie- en moederfeest?
het parochieteam

Predikante - kopie Bloemen altaar - kopie Zangeres en pianiste - kopie Consecratie  Bloemen voor moeders 2 - kopie  Receptie 4 - kopie Receptie 1 - kopie Receptie 3 Achter de schermen - kopie

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.