Wist je… 12/06

Wist je…
…dat een wezenlijk aspect van de jaarlijkse vasten broederlijk delen is met de minst bedeelden?
…dat wij onze vastenopbrengst jaarlijks overmaken aan Sasel, de vzw achter het werk van William Aragon: het Colegio San Martin de Porres ten behoeve van de kinderen in de sloppenwijk van El Zaite (El Salvador)?
…dat wij, zoals elk jaar, tijdens ons thematisch Derde-Wereld-weekend en op Palmzondag, een omhaling deden voor ten voordele van Sasel?
…dat de opbrengst ervan  – resp. 1336,73 en 1263,57 euro – werd  bestemd om mee de lonen te helpen betalen van de leerkrachten van het colegio?
…dat wij ten behoeve van Sasel  – samen met de Sint Catharinaparochie – jaarlijks ook onze ‘Sobere Maaltijd’ organiseren?
…dat dit initiatief dit jaar 1561 euro netto winst heeft opgeleverd?
…dat de Sasel-flyer in brievenbussen op ons territorium een totaal van 5525 euro aan privé-overschrijvingen opleverde?
…dat ook de vormelingen van onze beide parochies hun handen uit de mouwen hebben gestoken en 750 euro hebben bijeengepoetst tijdens de car-wash?
…dat we tijdens de vormselviering ook op hun ouders en familie beroep hebben gedaan om even na te denken wat het betekent te moeten opgroeien in een sloppenwijk?
…dat dit overwegen ook zijn vruchten heeft afgeworpen: 835 euro?
…dat met onze vormelingen was overeengekomen dat het geld dat ze bijeen hadden gebracht,  bestemd werd voor de aankoop van matrassen, zodat de kinderen in de sloppenwijk ’s nachts niet op de vochtige grond zouden moeten slapen?
… dat u het resultaat ervan kunt zien op de hierbij gevoegde foto’s?
…dat we op het hoogfeest van Pasen een extra omhaling hielden voor de door Verenigde Naties uitgeroepen hongersnoodlanden Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria en Somalië?
…dat we 1706,36 euro hebben mogen overschrijven naar de organisatie Hongersnood 12-12?
…dat de regering beloofd heeft om elke euro die aan dit goede doel geschonken wordt, te verdubbelen?
…dat we onze Witte-Kerkmensen enkel maar dankbaar proficiat kunnen wensen met de manier waarop zij inhoud hebben gegeven aan ‘vasten is broederlijk delen met de minst bedeelden’.
PT-Schilde-Bergen

Kategorie(n): Geen categorie

Comments are closed.