Wist je… 04/05

Wist je…

… dat de tijd snel vliegt, want dat we de vormselviering van 2015 reeds achter de rug hebben?
… dat, op zaterdag 2 mei, 17 meisjes en jongens de doopbeloften die hun ouders zo ‘n 11 jaar geleden voor hen uitspraken, nu zelf hebben uitgesproken?
… dat zij het sacrament van het vormsel ontvangen hebben uit de handen van bisschoppelijk vicaris Wim Selderslaghs, een super-toffe vormheer?
… dat hij aan onze vormelingen enkele heel bijzondere dingen heeft verteld?
… dat, wie ervoor kiest om Jezus Christus te volgen, goed moet weten dat hij dan ook wel op een kruis kan terecht komen?
… dat we daarvoor niet bang moeten zijn want dat we van Jezus ook geleerd hebben dat er na Goede Vrijdag ook nog Pasen volgt, en dus Verrijzenis?
… dat ‘goede christen zijn’ niet betekent dat je altijd en overal braaf moet zijn, altijd moet meehelpen met de afwas en op school altijd heel goed moet opletten?
… dat ‘goede christen zijn’ wel betekent dat je iedereen graag moet zien, niet alleen je familie, vriendjes en vriendinnetjes, maar ook de mensen die af en toe op je zenuwen werken, en mensen die je niet goed kent omdat ze bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld wonen, maar daar wel in de miserie zitten?
… dat onze vormheer, bij de zalving met het chrisma, voor elke vormeling ook nog een persoonlijk woordje in petto had?
… dat het een heel zinvolle viering is geworden, en dat dit mede te danken is aan de ruime actieve inbreng van onze vormelingen?
… dat ze niet alleen heel wat gebedsteksten hebben voorgelezen, maar ook zelf hebben gezorgd voor de prachtige muzikale omlijsting met zang, piano, viool en saxofoon?
… dat An, onze catechiste, op einde van de viering elke vormeling nog eens persoonlijk bemoedigend heeft toegesproken?
… dat An zelf een dikke merci verdient voor haar fantastische inzet om onze vormelingen op dit belangrijk levensmoment voor te bereiden?
… dat wij al onze vormelingen en hun familie nog eens hartelijke proficiat wensen en hopen dat zij deze lijn zullen doortrekken naar een volwassen geloofsleven?
PT Schilde-Bergen

Groep 03 -  Groep 01 -  Preek  Vormsel 1  Vormsel 2  Rond altaar  Ann

Kategorie(n): Geen categorie

Comments are closed.