Nieuws van de verenigingen 31/07

Café Fair-film
Maandelijks haalt de jongerenwerkgroep van de GROS,  Café Fair, de wereld in huis met films van Ciné Horizon. Op woensdag 16 augustus om 19.45 u. presenteert Café Fair: “Les Hommes d’Argile”.
De jonge Sulayman leeft op ‘La Roche d’Argile’ in Marokko in perfecte harmonie met fauna en flora. Als wees werd hij opgevoed door een oude kluizenaar. Sulayman leert Kadija kennen. Zij is de dochter van Caïd, hoofd van een immense regio. Caïd is enkel op macht belust en kan het huwelijk van zijn dochter met een herder niet aanvaarden. Bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog wordt de jonge herder ingelijfd bij het Franse leger. Al gauw bevindt hij zich op onbekend terrein dat zowel intrigerend als gevaarlijk is voor hem. Ondergedompeld in de wreedheden van de oorlog beslist hij koste wat kost een vorm van humaniteit te behouden tussen de noodlottige Marokkaanse soldaten die maar bitter weinig profijt halen uit het mondiaal conflict.
Plaats: Dorpshuis (Kerkstraat 24, ’s-Gravenwezel). Gratis toegang. Info: 03.380.07.47 of www.cafefair.be.

Femma
Donderdag 17 augustus om 11 u.: Wandeling: De Liereman. Paarse heide, golvende graslanden, blinkende vennen en broekbossen. Nergens anders kunt u de Kempische troeven beter beleven dan in het Landschap De Liereman in Oud-Turnhout. Een wandeling van 9 km. Zelf lunchpakket meenemen. Plaats van samenkomst: Lindencentrum (Lindenstraat 10, Schilde). Info en inschrijven: 03.383.44.42 of  ah3170@telenet.be.

Davidsfonds
Van 3 juni tot 17 september: Zomerzoektocht in Lier. De zomerzoektocht van het Davidsfonds is al meer dan 30 jaar één van de grootste culturele en toeristische evenementen in Vlaanderen. De ‘Rolls-Royce’ onder de zoektochten.
Dit jaar nodigt het Davidsfonds jong en oud, leden en aspirant-leden uit in Lier, een prachtige stad met een rijke geschiedenis, gelegen in een pittoresk landschap. Het parcours loopt langs de mooiste bezienswaardigheden en verborgen plekjes in de stad en de groene omgeving. Ook de horeca en de plaatselijke middenstand broeden op speciale acties om deelnemers aan de zoektocht in de watten te leggen. Of wat had u anders gedacht van Lierke Plezierke? Er is een zoektocht voor wie fietst. Er is een zoektocht voor wie liever met de auto rijdt. Er is telkens een korte en een lange zoektocht. Prijs deelnemerspakket: 15 euro per pakket ( niet-leden: 30 euro). Verkoop en startplaats: Visit Lier  (Grote Markt 58, Lier).
Ook in de afdeling Schilde zijn pakketten beschikbaar. Contact: 03.383.45.06 of roland.stoffels@telenet.be of www.davidsfonds.be/zomerzoektocht. Bedrag te storten op rekeningnr. van Davidsfonds Schilde BE57 4037 0680 6135. Een niet-lid dat zich lid maakt van het Davidsfonds betaalt slechts 25 euro voor de zoektocht en het lidmaatschap samen. 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.