Nieuws van de verenigingen 29/08

Heemkring ‘De Drie Rozen’
Natuurwandeling

* Donderdag 9 september om 13.45 u.: Lovenhoek – Pulderbos (5,5 km). Startplaats: kruispunt Boskant/Pulderdijk. Het landschap bestaat uit oude loofbossen, naaldbomen, groene poelen en heide. Schapen en Gallowayrunderen zorgen voor de begrazing. Het is heerlijk wandelen door de vallei van de  kronkelende Molenbeek.

* Donderdag 16 september om 13.45 u.: Vallei van de Maasloop – Herenthout (6 km). Startplaats: het kasteel van Herlaar. Volgens deelnemers in mei 2019 is dit één van onze mooiste wandelingen. U wandelt door de vallei van de Wimp, een zijrivier van de Grote Nete. De mooie vijver en de oude watermolen op de Wimp trekken vooral de aandacht.

Plaats van samenkomst: Heemhuis De Drie Rozen. Info:  secretariaat@dedrierozen.be of 03.658.87.50.

Scilla
Vrijdag 10 september van 18 tot 23 u., zaterdag 11 september van 14 tot 23 u. en zondag 12 september van 10 tot 19 u.: Open Monumentendag: Historische kroegentocht en caféspelen. In en rond het Heemhuis Scilla wordt gezorgd voor een natje en een droogje in een aangepast decor, met oude caféspelen om te bewonderen of zelf te spelen. Kom kegelen, vogelpikken, shotterkassen of biljarten. Bewonder de voorlopers van de flipperkasten of waag je kans op de éénarmige bandiet. Wil je komen kaarten of paapgooien? Ook dat kan. Voor de kinderen is een aparte spelzone voorzien. Vanaf het Heemhuis is er een lusvormige wandeling uitgestippeld langs de cafés van vandaag en gisteren. Mits voorinschrijving kun je op zondag de kroegentocht volgen begeleid door een gids. Maximum 20 deelnemers per groep.
Plaats: Heemhuis Scilla (Alfons Van den Sandelaan 4, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.385.42.65 of secretariaat@scilla.be.

Davidsfonds
Donderdag 16 september om 20 u.: Lezing: De vrouw in ons door Toon Goossens. Langs 6 ongewone invalswegen wordt er gepeild naar het wezenlijke van het vrouw-zijn. Daarbij komt men terecht bij begrippen als biologische sterkte, schoonheid en moederlijkheid. De in mannelijke kringen zo vaak gehoorde vrouwelijke deugden en ondeugden worden begrijpelijk gemaakt. Onvermijdelijk wordt ook stil gestaan bij de vrouw als erotiserende verschijning. Gaan we naar een wereld met meer vrouwelijkheid in het beleid of niet? Toon Goossens, arts en vertrouwd gezicht op televisie als medepresentator van ‘Gezondheidsmagazine’ en ‘Over mijn lijf’  komt er alles over vertellen. Gelieve op voorhand in te schrijven en te betalen op reknr. BE57 4037 0680 6135 van Davidsfonds Schilde.
Plaats: Dorpshuis (Kerkstraat 24, ‘s-Gravenwezel). Prijs: 12 euro (met Davidsfonds-cultuurkaart: 10 euro). Info: 03.383.39.03 of achiel.ossaer@skynet.be.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.