Nieuws van de verenigingen 18/04


Heemkring ‘De Drie Rozen’
Opendeur museum

Zondag 1 mei: Elke eerste zondag van de maand kan u het museum bezoeken of gewoon iets komen nuttigen in het cafetaria. De heemhuisjes (cafetaria) zijn dan geopend van 10.30 tot 18 u. en het museum kan bezocht worden met gids van 14 tot 18 u.
Natuurwandelingen

* Donderdag 28 april om 13.45 u.: Molenbos-Bosvogelpad – Grobbendonk (4,5 km). Startplaats: parking langs de Vorselaarse baan. Het Molenbos vormt een belangrijke ecologische schakel tussen de natuurgebieden Lovenhoek en Schupleer. Loof en naaldbomen wisselen elkaar af. De oude beuken zijn een geliefde habitat voor de zwarte specht. Het wandelpad doorkruist 60 ha en wordt beheerd door Natuurpunt.
* Donderdag 5 mei om 13.45 u.: Wolfskapelpad – Oostmalle (5 km). Startplaats: de parking van het domein De Renesse. Je wandelt langs de Tornadotoren, het enige overblijfsel van de Sint-Laurentiuskerk die tijdens de tornado op 25 juni 1967 werd vernield. Je komt langs de Wolfskapel, de oudste kapel van Malle. Ze is toegewijd aan O.L.Vrouw Troosteres der Bedrukten. Onze wandeling gaat verder door het parkdomein van kasteel De Renesse tot aan taverne Het Koetshuis.
* Plaats van samenkomst: Heemhuis De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel). Info: secretariaat@dedrierozen.be of 03.658.87.50.

Scilla
Boswandeling

Zaterdag 30 april om 16.30 u.: Geanimeerde boswandeling georganiseerd door de vrienden van de heemkundige kring Scilla. Het zal onder meer gaan over de wonderlijke genezing van het meisje uit het Picardiëbos en de mooie geschiedenis van het kapelletje (Kapelstraat). Hierna zorgt frituur Nicky voor lekkere versnaperingen. Ouders en kinderen kunnen een tochtje maken met de huifkar. We maken gebruik van deze gelegenheid om de procedures van de buurtbewoners voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen, Raad van State en Vredegerecht van Brasschaat toe te lichten waarbij andere buurtbewoners kunnen aansluiten. Even belangrijk is dat de buurtbewoners bij een lekker biertje van Beer4Nature kunnen genieten van de lentezon en een goed gesprek.
Plaats: Picardiëbos (Dennenlaan, Schilde). Prijs: gratis. Info: www.scilla.be.

Davidsfonds
Bezoek ‘Open Poortje’

Vrijdag 6 mei om 14 u.: Het Open Poortje begeleidt gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar, waar pedagogische en andere problemen het welzijn van het gezin ondermijnen. Arnold Schaek, directielid en verantwoordelijke voor de dagelijkse werking zal ons rondleiden en laten kennis maken met de vele mooie initiatieven die er verwezenlijkt worden.
Plaats: Open Poortje (Puttenhoflaan 25, Schilde). Prijs: 15 euro, vóór 29 april over te schrijven op reknr. BE 57 4037 0680 6135 van Davidsfonds Schilde.  Het bedrag wordt integraal geschonken aan dit goede doel. Info: 03.383.27.11 of annemie.vergote@gmail.com.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.