Nieuws van de verenigingen 09/05

Heemkring ‘De Drie Rozen’

Natuurwandelingen

* Donderdag 19 mei om 13.45 u.: Jan Huetpad – Wortel (6,9 km). Startplaats: De wandeling begint bij taverne De Guld in de schaduw van de Sint-Jan de Doperkerk. Ons pad loopt door een heerlijk stukje natuur en gedeeltelijk op Nederlands grondgebied. De beemden, de bossen, de lapjes heide en de vennen zijn een paradijs voor klein wild, zang en watervogels. Onderweg passeren we het landloperskerkhof dat dateert van 1870 en komen zo terug aan ons beginpunt.

* Donderdag 26 mei om 13.45 u.: Wandeling langs het Boerenijsje – Loenhout (6,5 km). Startplaats: Onze wandeling begint op de parking van het Boerenijsje en gaat na 150 m de velden in. Het is een uitgesproken agrarisch gebied met tal van boerderijen, weilanden, graan en maïsvelden. Op een bepaalde plaats verandert de omgeving in een klein bebost gedeelte met een rustbank voor de eventueel vermoeide wandelaars. Wat verder steken we een beekje over en komen terug via een smal pad op de verharde weg naar het beginpunt waar een boerenijsje op ons wacht.

* Plaats van samenkomst: Heemhuis De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel). Info: secretariaat@dedrierozen.be of 03.658.87.50.

 

Scilla

Taksplatenbeurs

Zondag 22 mei van 9 tot 12 u.: Scilla-medewerker Wim Anthonis bezit een mooie verzameling taksplaten voor fietsen. Jaarlijks nodigt hij collega-verzamelaars uit voor een ruilbeurs in het heemhuis. Naast fietstaksplaten worden ook motor- en autoplaten, kopmerken en emaillen borden aangeboden. Alle geïnteresseerden zijn welkom om de (ruil)collecties van de deelnemers te bekijken.

Plaats: Heemhuis Scilla (Alfons Van den Sandelaan 4, Schilde). Inkom: gratis.

Info: Deelnemers kunnen gratis een standplaats reserveren bij Wim Anthonis: 0484.068.200 of wimbayer@yahoo.com.

 

Davidsfonds

Bezoek aan Meikapelletje

Dinsdag 24 mei om 19.30 u.: In de meimaand blijft de Mariadevotie onverminderd voortleven bij het Vlaams volk. Het Davidsfonds nodigt iedereen uit bij het Mariabeeld aan de grot van de Paters van Scheut. De intenties en de tientjes van het rozenhoedje worden afgewisseld met stemmige Marialiederen. Iedereen is van harte welkom.

Plaats: Mariagrot aan de oprit van het Missiehuis van Scheut (Brasschaatsebaan 126, Schilde). Info: Chris Danneels – 03.383.40.65 of renee.chris@belgacom.net.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.