Nieuwe toekomst voor onze Kerststal

Nieuwe toekomst voor onze Kerststal

Op woensdag 12 januari ll. had ik in onze Witte Kerk vlakbij onze kerststal, een eerste contact met Guy Gielis van de parochie Onze-Lieve-Vrouw-Koningin in Schoten-Koningshof.

Dit was een geschenk uit de hemel, en op de valreep. Drie dagen later moesten we onze kerststal opruimen. Al maanden spookte door mij hoofd: “Waar moet er gebeuren met onze kerststal nu onze kerk gesloten en ontwijd wordt?”. Maar op die 12de januari werd de knoop doorgehakt… hij zou een nieuwe plaats krijgen in de kerk van Schoten-Koningshof. De verhuis moest wel later op het jaar plaats vinden, maar wel voor 26 juni.

Op zaterdag 4 juni was het zover. Prachtig weer, wel iets te warm. We mochten en extra lange open oplegger met trekker gebruiken van de firma HAHBO/FRISOMAT. Wie ons over de straat zag rijden, moet gedacht hebben: waar trekken die naartoe met al die afval? Ons dierbaar bezit, oude dakpannen naast houten wanden, een oude kruiwagen, een arduinen drinkbak met waterpomp, een bank en vele kisten met ‘rommel’. Alles ging veilig en wel op transport. Prachtig.
Fijn en warm ontvangen in de zeer mooie kerk door enthousiaste mensen – Guy en de voorzitter van Kerkfabriek – hebben we alles vlot en netjes kunnen uitladen.

Er komt nog een volgende stap. Tegen de advent zullen wij, de Vrienden van de Kerststal, de kerststal gaan opbouwen samen met medewerkers van de Onze-Lieve-Vrouw-Koningin-parochie. De stal zal daar een mooie plek krijgen dat is wel zeker, en dat voelt goed en juist aan. Een nieuwe vaste plaats tussen enthousiaste kerkgangers.

Doet het ons iets? Jazeker, met de tranen in de ogen heb ik deze tekst op papier gezet.
Jan Goorden

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.