Mededelingen 31/01


Digitale 40-dagenretraite

Hem achterna
is de titel van de digitale 40-dagenretraite van de jezuïeten. De retraite gaat op Aswoensdag (2 maart) van start en eindigt op Paaszondag. De teksten zijn geschreven door Myriam Van den Eynde. Op de vraag van de zoekende mens, geeft Jezus een ontwapenend antwoord: ‘Kom maar mee, dan zul je het zien.’ Die uitnodiging klinkt ook voor ons vandaag: ‘Kom maar mee, leer Me (beter) kennen, zie waar Ik me ophoud, ontdek waar Ik je tegemoet kom in jouw leven, in deze wereld, in deze tijd.’
De deelnemers krijgen dagelijks een gebedsmail met Bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de 40-dagentijd, de Goede Week en het Paasmysterie intenser te beleven. Op zaterdagochtend tijdens de 40-dagentijd kunnen de deelnemers meedoen aan een geleide meditatie via Zoom.
Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.40dagenretraite.org.

Kunstwerft
Zaterdag 12 februari en zondag 13 februari: Gedurende een heel weekend wordt de Kleine Zaal van Werf 44 ingepalmd door de jongeren van Schilde. Zij en alleen zij beslissen wat er op de planken komt. Concerten, performance, slam poetry, dj-sets… alles kan. Medewerkers van de dienst ‘Jeugd’ en de dienst ‘Cultuur’ helpen waar het kan.
Ben je tussen de 15 en 20 jaar en wil je graag wat bijleren over podiumprogrammatie, curatorschap en het organiseren van events? Schrijf je dan nu in via kwandoo of via het evenementenloket en voeg je bij het Kunstwerft-team.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: gratis. Info: evenementen@schilde.be.

Leeskring
Dinsdag 15 februari van 14 tot 16 u. en van 20 tot 22.30 u.: Ben jij iemand die graag de tijd neemt voor een boek? Iemand die graag de volledige verhaallijn analyseert en de personages stuk voor stuk wil onthullen tot er nog maar weinig geheimen overblijven? Dan is de leeskring iets voor jou. Als eerste boek dit jaar, lezen we Er is geen daar, daar van Tommy Orange.
Viermaal per jaar wordt er in de hoofdbibliotheek van Schilde een leeskring gehouden. Deelnemen is kosteloos, enkel je liefde voor literatuur delen volstaat. Geïnteresseerd? Kom dan naar de middagsessie of de avondsessie van de leeskring. De volgende leeskringen gaan door op 10 mei, 13 september en 13 december.
Plaats: Openbare Bibliotheek (Brasschaatsebaan 30, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.380.16.01 of bibliotheek@schilde.be.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.