Mededelingen 30/05

Yoga in het park
Kom mee actief ontspannen in de natuur. Yoga is eeuwenoud, maar toch springlevend. Het beïnvloedt en verbetert je lichamelijke en mentale gezondheid. Iedereen kan meedoen op zijn eigen manier en tempo. Elke zondagvoormiddag in juni, juli en augustus van 10.30 tot 11.30 u. Meebrengen: handdoek of yogamatje.
Plaats: Lodewijk De Vochtplein (’s-Gravenwezel). Prijs: gratis. Info: dienst vrije tijd en welzijn: 03.380.07.40 of sport@schilde.be.

Theatervoorstelling
Zaterdag 11 juni van 20 tot 21.30 u.: In Weird Tales dalen Mats Vandroogenbroeck, Nona Demey Gallagher en Timo Sterckx – oprichters van het theatercollectief Krapp vzw – samen met actrice Greet Jacobs af in de slijmerige spelonken van de horrorgeschiedenis, op zoek naar oude en nieuwe griezelverhalen. Met een camera in de hand monteren ze persoonlijke nachtmerries, collectieve angsten en platvloerse horrorclichés aan elkaar, in de hoop een monsterlijk barokke voorstelling te creëren. Het leven van Mary Shelley – de visionaire uitvindster van de klassieker Frankenstein – vormt de vonk die de aaneengeregen boel tot leven moet wekken.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: 15 euro. Info: 03.380.16.83 of evenementen@schilde.be.

Kunst- en brocantemarkt
Zondag 12 juni: Kunstenaars, ambachtslui en brocanteurs uit heel Vlaanderen tonen en bieden hun waren te koop aan. Tussen 10 en 18 u. wordt het Schildehof omgetoverd tot een bijzonder charmante belevenismarkt voor jong en oud. Naast de talloze kraampjes is er ook een mooi aanbod aan animatie. Zo zijn de broers Bernaerts van het tv-programma “Rijker dan je denkt” opnieuw van de partij om kunst- en antiekvoorwerpen te schatten. Heb je een kunstwerk of object waarvan je denkt dat het iets waard zou kunnen zijn? Laat het vrijblijvend schatten tussen 14 en 17 u. in de Oranjerie. Maximaal twee voorwerpen per persoon. Inschrijven is verplicht en de plaatsen zijn beperkt.
Voor wie wil verpozen is er natuurlijk het prachtige decor van het park en de kasteelvijver. Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Eleanor. Deze vierkoppige band voorziet in erg toepasselijke gipsy swing en jazz manouche-deuntjes. Om het heerlijk nostalgische sfeertje helemaal te onderstrepen zijn er acts van The Time Machine Travellers die je meenemen naar de Roaring Twenties. Jezelf vastleggen op de gevoelige plaat op grootmoeders wijze? Dat kan. Met zijn gigantische zilvernitraatcamera komt fotograaf Otto Silbermann kiekjes schieten van het zomerse gebeuren.
Eten en drinken kun je naar believen aan één van de kraampjes op het gezellige terras.
Plaats: Oranjerie (De Pont 45, Schilde). Toegang: gratis. Info: cultuur@schilde.be.

Herinneringen ophalen met mensen met dementie
Donderdag 16 juni van 19 tot 21 u.: Herlinde Deley van Dwaallicht begeleidt deze workshop over dementie. Elke persoon draagt herinneringen mee en kan, vaak door heel kleine dingen zoals een vergeelde oude foto of het waarnemen van een bepaalde geur of smaak, teruggevoerd worden naar zijn of haar jeugd.  In ons drukke dagelijkse leven staan we bij al die herinneringen vaak niet al te lang stil. Maar voor wie zorgt voor mensen met dementie, krijgen deze herinneringen plots een andere betekenis. Mensen met  dementie herinneren zich immers maar al te vaak en haarscherp bepaalde gebeurtenissen uit hun kindertijd, terwijl ze niet meer kunnen vertellen wat ze even tevoren gegeten of gedaan hebben. En net daar, in het doelbewust en gestructureerd oproepen van herinneringen (‘reminiscentie’), kunnen mantelzorgers en vrijwilligers een waardevolle rol spelen.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: gratis. Info: info@dwaallicht.be.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.