Mededelingen 27/07

Natuurwandeling
Donderdag 6  augustus van 13.45 tot 17 u.: Hof van Lierepad Zandhoven (5 km). Startplaats:
de toeristische wandelboom in het centrum. Langs de Oelegembaan wandelen we richting Hofeinde en komen zo aan het kasteel. Dit is helaas niet toegankelijk voor het publiek, maar de bouwstijl en de omgeving er rond met waterpartijen, bossen en weilanden geeft onze wandeling toch de nodige voldoening.
Plaats van samenkomst: Heemhuis De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel). Info:  secretariaat@dedrierozen.be of 03.658.87.50.

Donderdag 13 augustus van 13.45 tot 17 u.: Heksenpad Brecht (5,6 km). Startplaats: brug 11 aan het kanaal Dessel-Schoten. Als we willen weten waar er vroeger tussen de houtwallen en heikanten heksen rondliepen, moeten we het Heksenpad afwandelen. De waterpoel die we onderweg zien, is een overblijfsel van een vroegere kleiwinningsput en momenteel de ideale biotoop voor wilde eenden, waterhoenen en meerkoeten.
Plaats van samenkomst: Heemhuis De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel). Info:  secretariaat@dedrierozen.be of 03.658.87.50.

Libellenwandeling in De Pont
Zaterdag 15 augustus van 13 tot 15 u.: In natuurreservaat De Pont komen vele soorten libellen voor. Na de wat frissere nacht zijn ze tegen de middag voldoende opgewarmd en daardoor actiever en dus ook makkelijker waar te nemen. Omdat de zomer al stilaan naar zijn einde loopt, zal de grootste groep van waargenomen dieren heidelibellen zijn. Wie weet komen we ook de voor onze regio zeer zeldzame bandheidelibel tegen.
Vertrek: Orangerie van het Schildehof (De Pont 45, Schilde). Info: 0475.57.80.24 of lode.rubberecht@skynet.be.

 

Kategorie(n): Geen categorie

Comments are closed.