Mededelingen 26/10

Woensdag 11 november: Wapenstilstandsdag
Om 10 u.: Bloemenhulde aan het monument van de gesneuvelden aan de Sint-Catharinakerk in ’s-Gravenwezel.
Om 11 u.: Eucharistieviering ter nagedachtenis van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog in de Sint-Guibertuskerk te Schilde. Daarna bloemenhulde op het kerkhof van Schilde aan de graven der gesneuvelden en burgerlijke oorlogsslachtoffers.

Natuurwandeling

Donderdag 12 november van 13.45 tot 17 u.: Heksenpad Brecht (5,6 km). Startplaats: brug 11 aan het kanaal Dessel-Schoten. Als we willen weten waar er vroeger tussen houtwallen en heikanten heksen rondslopen, moeten we het Heksepad afwandelen. De waterpoel die we onderweg zien is een overblijfsel van een vroegere kleiwinningsput en momenteel de ideale biotoop voor wilde eenden, waterhoenen en meerkoeten.
Plaats van samenkomst: Heemhuis De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel). Info:  secretariaat@dedrierozen.be of 03.658.87.50.

Schilde hartveilig
Zaterdag 14 november van 9.30 tot 12.30 u.: Elke dag krijgen 30 Belgen een hartstilstand. Gemiddeld overleven er daar maar 2 van. Snel ingrijpen is de boodschap. Met het Hartveilig-project vergroot Schilde de overlevingskans van mensen met hartstilstand dank zij opleiding in eerste hulp en reanimatietechnieken. Binnen de eerste minuten reanimeren en defibrilleren betekent een aanzienlijk hogere overlevingskans voor het slachtoffer. Tijdens deze opleiding leert u hoe u een volwassene moet reanimeren en hoe een AED-toestel precies werkt. Iedereen vanaf 12 jaar kan deelnemen. Na de opleiding ontvangt elke deelnemer een attest.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat, Schilde). Deelname: gratis. Info: evenementen@schilde.be of 03.380.16.83.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.