Mededelingen 23 05

Lezing
Woensdag 1 juni om 19. 30 u.: Lezing: Alles wat je moet weten over huidkanker en de zon door Dr. Murielle Maes. Zij vertelt je alles over hoe je huidkanker kunt voorkomen en opsporen en welke soorten huidkanker er bestaan. Heb je vragen of wil je hier meer over weten, schrijf je dan in voor de lezing.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.380.16.83 of evenementen@schilde.be.

Yoga in het park
Kom mee actief ontspannen in de natuur. Yoga is eeuwenoud, maar toch springlevend. Het beïnvloedt en verbetert je lichamelijke en mentale gezondheid. Iedereen kan meedoen op zijn eigen manier en tempo. Elke zondagvoormiddag in juni, juli en augustus van 10.30 tot 11.30 u. Meebrengen: handdoek of yogamatje.
Plaats: Lodewijk De Vochtplein (’s-Gravenwezel). Prijs: gratis. Info: dienst vrije tijd en welzijn: 03.380.07.40 of sport@schilde.be.

Festival der Voorkempen

* Donderdag 2 juni om 20.30 u.: Telemandoline door ensemble B’Rock met Alon Sariel. Ter gelegenheid van de 250ste verjaardag van het overlijden van Georg Philipp Telemann presenteert mandolinist Alon Sariel een prachtige bloemlezing uit het omvangrijke werk
van deze grote Duitse componist. Samen met het ensemble B’Rock klinkt dit repertoire op historische instrumenten en vanuit heel verschillende invalshoeken, heel verfrissend, dank zij een actieve samenwerking tussen gelijkgestemde musici. B’Rock Orchestre ademt en leeft barok; in hun DNA zitten buikgevoel, bezieling en verbondenheid vervlochten; samen de ruggengraat van een van de meest succesvolle en innovatieve periode-ensembles van dit moment. Een unieke manier om Telemann én de mandoline in de verf te zetten, samen met zijn tijdgenoten: Carl Philipp Emanuel Bach,Carl Friedrich Abel en Johann Friedrich Fash.
* Dinsdag 7 juni om 20.30 u.: The Bernstein & Gershwin Connection met Eliane Rodrigues, Koen Wilmaers, Carlo Willems, Nina Smeets.
Plaats: Witte Kerk (Pater Nuyenslaan 68, Schilde-Bergen). Prijs: 18,50 euro (65+ of voorverkoop: 17 euro, studenten -25: 5 euro). Info: 03.353.80.55 of info@festivaldervoorkempen.be.

Cinema Sonja
Maandag 6 juni om 20 u.: Film: Le jeune Ahmed. In het hedendaagse België slingert het lot van de 13-jarige Ahmed tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven. Wanneer Ahmed zich volledig op zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, ziet zijn omgeving met lede ogen aan hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.380.16.83 of evenementen@schilde.be.

Libellencursus
* Dinsdag 7 juni van 19.30 tot 22.30 u. (en nog op dinsdag 2 augustus): De laatste 10 jaar zijn er 38 soorten libellen en juffers waargenomen in de Pont en in diezelfde periode zijn er door de conservator van het gebied duizenden foto’s gemaakt. Voor de cursus zijn hieruit unieke beelden geselecteerd die niet allen de beginner, maar ook de kenner zullen verrassen. In de eerste les en aan de hand van die foto’s wordt het verschil uitgelegd tussen een juffer en een libel. Daarna bespreken we de groep voorjaarssoorten en die van de vroege zomer. Ook hier wordt de uitleg gegeven aan de hand van unieke beelden We starten met de bruine winterjuffer die we bijna het hele jaar kunnen tegenkomen.
Plaats: de Bieshof (Kerkplein, Schilde).
* Zaterdag 11 juni van 10 tot 12.30 u. (en nog op zaterdag 6 augustus): De eerste les wordt gevolgd door een excursie in de Pont zodat de pas opgedane kennis in de praktijk kan worden omgezet. Voor de excursies zijn laarzen en een goede verrekijker noodzakelijk. Zij die willen fotograferen mogen dat doen.
Plaats: Natuurreservaat De Pont (De Pont 45, Schilde).
*Voor deze activiteit kan je online inschrijven via https://www.natuurpunt.be/agenda/libellen-cursus-50323. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. In de mailbevestiging kun je de details terugvinden om over te gaan tot betaling. Opgelet: enkel na betaling ben je definitief ingeschreven. Prijs: 32 euro. Info: 0475.578.024 of lode.rubberecht@skynet.be.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.