Mededelingen 24/05

In deze coronatijd kan het zijn dat bepaalde activiteiten, aangekondigd in de rubrieken ‘Mededelingen’ en ‘Nieuws van de Verenigingen’, niet doorgaan. Gelieve dat steeds vooraf te controleren.

Open Kerkdagen in Schilde
Zaterdag 5 en zondag 6 juni, telkens van 13 tot 17 u.: Het religieus erfgoed wordt in de kijker gezet. Deelnemers aan deze 14de editie:
*Sint-Guibertuskerk in Schilde. Samenwerking van de parochie, heemkundige kring Scilla en het gemeentebestuur. Thema dit jaar is het religieus patrimonium, de kerk doorheen het leven, de sacramenten vroeger en nu.
Plaats: Sint-Guibertuskerk (Kerkplein 1, Schilde). Toegang: gratis. Info: 03.380.16.37 of cultuur@schilde.be.
*Sint-Catharinakerk in ’s-Gravenwezel. Samenwerking van de kerkraad van de parochie, heemkring De Drie Rozen en het gemeentebestuur. Géén rondleidingen, maar bezichtigen van o.a. de prachtige neogotische preekstoel door Jan Baptist Van Wint en diverse heiligenbeelden.
Plaats: Sint-Catharinakerk (Kerkstraat 31, ’s-Gravenwezel). Toegang: gratis. Info: 03.380.16.37 of cultuur@schilde.be.

Week van de Begraafplaatsen
Zaterdag 5 en zondag 6 juni, telkens van 13 tot 18 u.: De Week van de Begraafplaatsen zet funerair erfgoed in de schijnwerpers. Begraafplaatsen zijn dan ook bijzondere plekken. Ze brengen ons naar de essentie van ons bestaan. Ze zetten ons aan tot het stellen van vragen over de zin van het leven en over onze manieren van afscheid nemen en herdenken. En tijdens de lente zijn de begraafplaatsen vaak op hun mooist. U kunt terecht op de begraafplaats van Schilde voor een interactieve rondleiding, georganiseerd door de heemkundige kring Scilla.
Plaats: Begraafplaats Schilde (Kerkplein 2, Schilde). Toegang: gratis. Info: 03.380.16.37 of cultuur@schilde.be.

Natuurwandeling
Donderdag 3 juni: Vrieselhofwandeling Oelegem  (5 km). Startplaats: taverne de Remise. Het Vrieselhof is een provinciaal groendomein met een prachtig kasteel waarvan de oorsprong omstreeks 1400 werd vernoemd. Het domein is 80 ha groot en bevat mooie wandelpaden en is een ideale biotoop voor allerlei zang en roofvogels. 
Vertekplaats: De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel) om 13.45 u. Deelname: gratis. Info: secretariaat@dedrierozen.be.

Opendeur Museum Heemkunde

Zondag 6 juni van 14 tot 16 u. of van 16 tot 18 u.: Rondleiding in groepjes van maximum 4 personen. Vooraf reserveren per mail verplicht. Mondmasker verplicht. Terras is open.
Plaats: Heemhuis De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel). Prijs: 2,50 euro. Info en reservering: gaston.dirickx@skynet.be.

 

Kategorie(n): Geen categorie

Comments are closed.