Mededelingen 21/09

Toneel: Ik geef niet op
Zaterdag 3 oktober van 20 u.: Esmeralda verlaat Ecuador om in Europa een betere toekomst op te bouwen. Jaren geleden kwam ze terecht in België. Ze heeft een droom, maar de realiteit is anders. Ze stort zich op haar ‘integratie’ en leert de taal. Zo vindt ze na een tijd een job als huishoudster. Met haar mager inkomen hoopt ze haar familie in Ecuador te kunnen ondersteunen. Ondertussen probeert ze alles in orde te brengen om wettig in het land te verblijven. Dat alles met een aanstekelijke frivoliteit en optimisme. Zal zij ooit volledig aanvaard worden? Zal zij haar ambities kunnen waarmaken? Het verhaal van Esmeralda is het verhaal van duizenden anderen in ons land. Op zoek naar geluk wacht deze mensen vaak alleen maar een mensonwaardig leven in de kelders of mansardes van hun werkgevers. Dit toneelstuk is gebaseerd op de 8 waargebeurde verhalen. Ondanks de ernstige inhoud is de voorstelling zeer toegankelijk gebracht via een luchtige invalshoek.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat, Schilde). Prijs: 8 euro. Info: welzijn@schilde.be of 03.380.07.47.

Opendeur Museum Heemkunde
Zondag 4 oktober van 14 tot 16 u. of van 16 tot 18 u.: Rondleiding in groepjes van maximum 4 personen. Vooraf reserveren per mail verplicht. Mondmasker verplicht. Geen cafetaria.
Plaats: Heemhuis De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel). Prijs: 2,50 euro. Info en reservering: gaston.dirickx@skynet.be.

Yoga voor baby’s en peuters

Woensdag 7 oktober van 9.30 tot 12 u.: speelbabbel (yoga start om 10 u.): In deze workshop leert u samen met uw kind bewegen, ontspannen en lachen. Kinderen leren op een speelse manier de voordelen van yoga kennen en bouwen zodoende kracht, flexibiliteit en evenwicht op. Ze maken ook kennis met laagdrempelige ontspanningsoefeningen. Ines Rothmann maakt je wegwijs in het hoe en wat.
Plaats: ’t Parkske (Eugeen Dierckxlaan 24, Schilde). Prijs: gratis. Info: welzijn@schilde.be of 03.380.07.47.

Jongeren begeleiden naar volwassenheid
Woensdag 7 oktober van 20 tot 22 u.: Lezing door Nicole Cornelis, psychotherapeute. De puberteit is een periode van grootse en snelle veranderingen waarin zowel ouders als de jongere zelf op zoek moeten gaan naar een nieuw evenwicht in zichzelf en met elkaar. Via de principes van nieuwe autoriteit en geweldloze communicatie kunnen ouders/volwassenen op een respectvolle, zorgzame en duidelijke manier met jongeren in deze turbulente fase omgaan.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat, Schilde). Prijs: gratis. Info: welzijn@schilde.be of 03.380.07.47.

Yoga in openlucht
Donderdag 8 oktober van 11 tot 12 u.: Voel jij je soms uitgeblust en opgebrand? Kom dan mee ontspannen in de natuur en proef van een les yoga in het park. Yoga herstelt de verbindingen tussen lichaam en geest en brengt opnieuw evenwicht in je leven. Iedereen kan meedoen op zijn eigen manier en tempo.
Plaats: grasveld Lodewijk De Vochtplein (inrit: naast Wijnegemsteenweg 18, ‘s-Gravenwezel). Prijs: gratis. Info: evenementen@schilde.be of 03.380.15.83.

Natuurwandeling
Donderdag 8 oktober van 13.45 tot 17 u.: O.L.V. van Nazareth Abdij, Brecht (4,5 km). Startplaats: taverne Caro’s aan brug 11 (Westmallebaan) over het kanaal Dessel/Schoten. U loopt even langs het kanaal om dan een landbouwgebied te doorkruisen. De tocht gaat verder door een stuk van het natuurreservaat Marbelenven en we komen zo langs de abdij terug aan het beginpunt.
Plaats van samenkomst: Heemhuis De Drie Rozen (Kerkstraat 41-45, ’s-Gravenwezel). Info:  secretariaat@dedrierozen.be of 03.658.87.50.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.