Mededelingen 17/01

Streep! – Anna’s Steen
(ter vervanging van On/Off)
Woensdag 26 januari van 14.30 tot 16 u.: Jeugdvoorstelling 4 tot 12 jaar. Op een dag is er iets wat er eerst niet was: dwars door een huis loopt een streep! Het leven ziet er plots heel anders uit nu de streep er is. Er is nu een ‘hier’ en een ‘daar’, een ‘goede’ en een ‘nog betere’ kant, een van ‘mij’ en een van ‘jou’.
Streep!
gaat over absurde en herkenbare situaties die zich afspelen tussen verschillende personages in en rond een huis. Een fysieke, grappige en verrassende voorstelling, met weinig woorden en veel muziek en waar vreemde figuren kloppen op de deur.
Na de voorstelling trakteert Werf 44 alle kinderen op pannenkoeken en warme chocolademelk.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: 5 euro. Info: evenementen@schilde.be.

Gedichtenavond
Donderdag 27 januari van 20 tot 23 u.: Naar jaarlijkse traditie zet Schilde de Poëzieweek in met de gedichtenavond. Het thema van deze tiende editie is Natuur en heeft als motto de woorden van Nasr Ramsey: bloesemingen en overvloed. Zes plaatselijke dichters zullen gedichten voordragen in het museum Albert Van Dyck. Een muzikaal intermezzo wordt verzorgd door de muziekacademie.
Plaats: Museum Albert Van Dyck (Brasschaatsebaan 30, Schilde). Toegang: gratis. Info: 03.380.16.01.

Voeren en beloeren
Zaterdag 29 januari van 13 tot 17 u.: Iedereen is welkom in het Loer & Praat Café. Je zal er op de voederplank tuin- en bosvogels kunnen bekijken, deskundige uitleg krijgen over de dieren die je ziet, en voeren en beloeren in het algemeen; een winkelstandje vinden rond het thema ‘Voeren en beloeren’. Uiteraard kunt u een drankje en een hapje aankopen ten voordele van de ledenwerking van Kern Schilde. Als je een verrekijker meebrengt kan dit je beloerervaring verbeteren.
Plaats: Infobord Ingang natuurreservaat De Pont (De Pont 45, Schilde). Prijs: gratis. Info: 0475.57.80.24 of lode.rubberecht@skynet.be.

Bloedinzameling
Woensdag 1 februari van 18 tot 20.30 u.: Of u nu bloedgroep A, B, AB of O heeft, elke donatie helpt. Ook helpen in groep kan. Spreek af met collega’s van het werk, de sportclub of de school. Uw gift is broodnodig.
Plaats: Dorpshuis (Kerkstraat 24, ‘s-Gravenwezel). Info: www.rodekruis.be of 03.658.97.55.

Aan de slag met kamishibai

Vrijdag 4 februari van 14 tot 16 u.: Kamishibai is een van oorsprong Japanse vertelvorm. Vertelplaten worden in een houten kastje geschoven en een verteller brengt zo het verhaal tot leven. Maar kamishibai is ook een uitgelezen werkvorm: via verhalen breng je nieuwe werelden in een rijke taal (in woord en beeld) tot bij je publiek. Tijdens deze interactieve workshop neemt Inge je mee naar de oorsprong van kamishibai.  Ze licht een aantal mogelijkheden toe om kamishibai als werkvorm in te zetten in het onderwijs, jeugdwerking en kinderopvang. Je onderzoekt mee hoe kamishibai het verhalende kan voeden, aanvullen en versterken. Hoe het de creativiteit van kinderen kan aanboren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan met het maken van verhalen en vertelplaten en hoe het hun spreek- en vertelvaardigheden kan aanscherpen.
Plaats: Openbare bibliotheek (Brasschaatsebaan 30, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.380.16.01 of bibliotheek@schilde.be.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.