Mededelingen 11/04


Babymassage

Vrijdag 22 april van 10 tot 11.30 u.: Babymassage zorgt voor een moment van rust en ontspanning voor je kindje én voor jou. Huidcontact creëert immers een warme band tussen jullie en stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je baby. Bovendien kan het helpen om onrustige baby’s te kalmeren. Daarom nodigen we je graag uit om samen met je baby op een speelse en creatieve manier te leren genieten van babymassage, onder begeleiding van een deskundige. Na een uurtje massage heb je nog de mogelijkheid om wat na te praten met de andere ouders. Welkom aan alle baby’s tussen 8 weken en 6 maanden, vergezeld van mama, papa of grootouder. Opgelet: schrijf in op naam van je baby. In samenwerking met Wiegwijs.
Plaats: Consultatiebureau Wiegwijs (Kerkelei 59, Schilde). Prijs: gratis. Info: gezondheidenparticipatie.antwerpen@cm.be.

Avondwandeling
Zaterdag 23 april van 20 tot 22 u.: Avondwandeling: Op zoek naar Nachtegalen. De nachtegaal is steeds zeldzamer in onze streken. Op een vorige wandeling vonden we nog 2 zangposten. We proberen die (gewijzigde) omgeving opnieuw uit te kammen en luisteren ondertussen naar Zanglijsters, Roodborsten en meer. Horen, zien en zwijgen is het motto op deze wandeling.
Plaats: Schildehof (De Pont 45, Schilde). Prijs: gratis. Info: 0498.397.173.

Muziektheater
Zaterdag 23 april van 20 tot 21.30 u.: Rasacteur en tv-figuur Wim Opbrouck pakt uit met wat misschien zijn eerlijkste zaalvoorstelling is. Ik Ben De Walvis is een moderne parabel over het onbereikbare, maar vooral een alibi om te blijven zingen, dansen, musiceren en te blijven spelen om niet te verdwalen. Hij schreef zijn tekst vanuit het perspectief van de walvis. Hij spreekt zoals de walvis. Hij beweegt en ademt, hij zingt en danst, hij lacht en huilt zoals alleen walvissen dat kunnen. Hij ís de walvis. Muzikanten en verteller ontmoeten elkaar in een theatraal concert dat de toeschouwer meeneemt naar de onpeilbare dieptes van de zeeën. Zijn poëzie is eenvoudig en raak en zijn beelden groots en zwierig. Samen met zijn muzikanten brengt hij gegarandeerd de hele zaal in vervoering.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: 20 euro. Info: 03.380.16.83 of evenementen@schilde.be.

Bezoek Dryhoeksbos
Zondag 24 april van 14 tot 16 u.: Langsheen de anti-tankgracht vinden we nog een eerder onbekend natuurgebied. Een afwisseling van heide, bos en broekbos maken van het Dryhoeksbos een pareltje. Waar vind je nog een heus gagelveld? Ook een vleugje militaire geschiedenis over de schans van Schilde en de anti-tankgracht zal niet ontbreken.
Plaats: Dryhoeksbos (De Schanslaan, Schilde). Prijs: gratis. Info: 0498.397.173 of fonneb@telenet.be.

Cinema Sonja
Maandag 25 april om 20 u.: film: Sibel. De 25-jarige Sibel woont met haar vader en zus in een afgelegen dorp in de bergen aan de Zwarte Zee. Zij is stom geboren en communiceert met de anderen in een voorouderlijke ‘gefloten’ taal. Ondanks haar inspanningen wordt ze door de dorpsbewoners gemeden omdat die denken dat ze ongeluk brengt. Alleen haar vader Enim weet haar naar waarde te schatten. Sibel is erg onafhankelijk. Verbeten jaagt ze met een geweer op een wolf die zich in het woud zou schuilhouden. Daarbij komt ze op een dag in contact met Ali, een man die op de vlucht is voor de autoriteiten.
Deze film overtuigt door zijn natuurlijkheid in acteren. Vooral hoofdactrice Damla Sönmez zet een zeer sterke prestatie neer. De film schippert tussen een fabel en een realistisch verhaal, maar is tevens een sterke feministische film over de strijd van een jonge vrouw binnen een patriarchale, traditionele samenleving.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: Gratis. Info: 03.380.16.83 of evenementen@schilde.be.

Bloedinzameling
Woensdag 27 april van 18 tot 20.30 u.: Of u nu bloedgroep A, B, AB of O hebt, elke donatie helpt. Ook helpen in groep kan. Spreek af met collega’s van het werk, de sportclub of de school. Uw gift is broodnodig.
Plaats: Dorpshuis (Kerkstraat 24, ‘s-Gravenwezel). Info: www.rodekruis.be.

Sportdag 60+
Donderdag 28 april van 10 tot 16 u.: Blijven bewegen houdt 60-plussers jong en fit. Proef van heel wat verschillende sporten. Kies uit individuele of groepssporten zoals dans, schieten, petanque, drums alive, curve bowl, zelfverdediging. Het programma kan je opvragen via de sportdienst. Meebrengen: binnen- en buitenschoeisel, sportieve kleding en eventueel regenkleding. Tijdens de middagpauze krijgt u een broodje en ’s avonds taart met koffie of thee. Want dan is het tijd om gezellig bij te praten.
Plaats: Turnzaal GLS de Wingerd (Wijnegemsesteenweg, inrit naast nr. 18, ‘s-Gravenwezel). Prijs: 10 euro. Info: 03.380.07.40 of sport@schilde.be.

Festival der Voorkempen
Donderdag 28 april om 20.30 u.: Ensemble Explorations – Roel Dieltiens. Première van een nieuwe start na 12 jaar stilte. Werken van Mozart voor strijkers, fluit en hoorn.
Plaats: Witte Kerk (Pater Nuyenslaan 68, Schilde-Bergen). Prijs: 18,50 euro (65+ of voorverkoop: 17 euro, studenten -25: 5 euro). Info: 03.353.80.55 of info@festivaldervoorkempen.be.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.