Mededelingen 09/05

Lezing: Wildevrouw

Woensdag 18 mei om 20 u.: Laat je meevoeren naar de 16e eeuw in deze lezing van Jeroen Olyslaegers. Wildevrouw is een wervelende roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, narren en blinden, handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad. Deze historische roman staat centraal tijdens de lezing. Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schreef eerder de romans ‘Wij’, ‘Winst’ en het vaak bekroonde ‘Wil’. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen. Zijn boek Wildevrouw staat ook op het programma van de leeskring.

Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.380.16.01 of bibliotheek@schilde.be.

 

Garageverkoop

Zondag 22 mei van 9 tot 16 u.: Tal van mensen zullen spullen verkopen, zowel nieuw als tweedehands, op de oprit/grond van hun woning. Een echte garage sale. Mooi wandelen, vlakbij natuurgebied en niet ver van horeca om nadien iets te consumeren.

Plaats: Louis-Mariënlaan-Koeputten-Schanslaan (Schilde). Prijs: gratis.

 

Toneelvoorstelling

Donderdag 26 mei van 20 tot 22 u.: Deze voorstelling Who’s afraid of Virginia Woolf? stond in de zomer van 2019 op Theater Aan Zee, waar zij met de jongerenjuryprijs aan de haal ging én een eervolle vermelding van de TAZ-jury in ontvangst mocht nemen voor “zoveel durf en acteervermogen”. Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst waagden zich aan dit ‘stuk der stukken’ en rondden er samen hun opleiding mee af aan de toneelschool in Gent.

In Who’s afraid of Virginia Woolf? leven George en Martha thuis hun diepste frustraties uit op elkaar en slepen hun nachtelijke gasten, Nick en Honey, mee in een destructief psychologisch spel. Samen met hun personages gaan de spelers het gevecht aan met waarheid en schijn. Langzaamaan wordt iedereen de fictie in gezogen. Ook in deze uitvoering is één ding zeker: het belooft een lange afterparty te worden. En niemand blijft gespaard.

Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: 15 euro. Info: 03.380.16.83 of evenementen@schilde.be.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.