Mededelingen 07/03

Digitale 40-dagenretraite
Hem achterna is de titel van de digitale 40-dagenretraite van de jezuïeten. De retraite ging op Aswoensdag van start en eindigt op Paaszondag. De teksten zijn geschreven door Myriam Van den Eynde. Op de vraag van de zoekende mens, geeft Jezus een ontwapenend antwoord: ‘Kom maar mee, dan zul je het zien.’ Die uitnodiging klinkt ook voor ons vandaag: ‘Kom maar mee, leer Me (beter) kennen, zie waar Ik me ophoud, ontdek waar Ik je tegemoet kom in jouw leven, in deze wereld, in deze tijd.’
De deelnemers krijgen dagelijks een gebedsmail met Bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de 40-dagentijd, de Goede Week en het Paasmysterie intenser te beleven. Op zaterdagochtend tijdens de 40-dagentijd kunnen de deelnemers meedoen aan een geleide meditatie via Zoom.
Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.40dagenretraite.org.

Fototentoonstelling
Vrijdag 18 maart van 20 tot 23 u., zaterdag 19 maart van 11 tot 18 u. en zondag 20 maart van 10 tot 18 u.: Jaarlijkse tentoonstelling van de Schildese fotoclub Vrienden van de Fotografie. Naast vrij werk van de leden komen dit jaar ook de thema’s ‘Seizoenen’ en ‘Schilderijen’ aan bod. Verder worden er foto’s getoond die de betekenis van haiku’s verbeelden. Een diaprojectie toont onze uitstappen en de andere thema’s.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: gratis. Info: info@vvdf.be of www.vvdf.be.

Lezing: Blij met mij
Woensdag 23 maart van 20 tot 22 u.: Lezing gericht naar lagere schoolkinderen door An Daenekindt, Pendula. Wat helpt om kinderen blij met zichzelf te laten zijn? Hoe kan een kind zich in de klas, thuis, bij een hobby, op vakantie ‘wel in zijn vel’ voelen?
We bespreken de 4 pijlers van ‘blij met mij’:
– Gevoelens herkennen, benoemen, er laten zijn, een vorm geven.
– Kijken achter het gedrag van het kind.
– De kracht van de kring: door wie wordt het kind mee ondersteund?
– Talentgericht kijken naar kinderen: waar haalt het kind zijn energie vandaan?
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.633.99.05.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.