Mededelingen 04/05

Voorlezen aan peuters en kleuters
Zaterdag 14 mei van 10 tot 12 u.: Voorlezen is een heel intieme gebeurtenis. Je kind op schoot, dicht bij elkaar. Samen in het moment, het boek, het verhaal, de emotie. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Boeken vormen een krachtig medium om een rijke taal bij jonge kinderen aan te bieden. Er schuilt een hele diverse wereld in baby- en peuterboekjes die samen met een volwassene speels kan ontdekt worden. Maar hoe doe je dat? Wat verzin je bij knisperboekjes? Wat vertel je bij aanwijsboeken? Hoe vind je het juiste boek voor jouw baby of peuter? We duiken samen het boekenaanbod in en ontdekken met behulp van de  boekstart-groeimeter het wat, hoe en waarom.
Plaats: Openbare Bibliotheek (Brasschaatsebaan 30, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.380.16.01 of bibliotheek@schilde.be.

42ste Consciencetocht
Zondag 15 mei van 7.30 tot 15 u.: Wandelen in de bossen van de Voorkempen. Ook de kleine afstanden hebben een maximum aan onverharde wegen. Volgens de afstand wandel je langs het Groot Kasteel, de Antitankgracht, La Garenne, de Halse Bossen en veel meer.
Plaats: Dorpshuis (Kerkstraat 24, ‘s-Gravenwezel). Prijs: 3 euro (1,50 euro voor leden). Info: 0477.38.56.18 of ronny.roothans@skynet.be.

Lezing: Wildevrouw
Woensdag 18 mei om 20 u.: Laat je meevoeren naar de 16e eeuw in deze lezing van Jeroen Olyslaegers. Wildevrouw is een wervelende roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, narren en blinden, handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad. Deze historische roman staat centraal tijdens de lezing. Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schreef eerder de romans ‘Wij’, ‘Winst’ en het vaak bekroonde ‘Wil’. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen. Zijn boek Wildevrouw staat ook op het programma van de leeskring.
Plaats: Werf 44 (Schoolstraat 44, Schilde). Prijs: gratis. Info: 03.380.16.01 of bibliotheek@schilde.be.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.