Lodewijk De Vocht in De Kijker


Woensdag 21 november om 20 u.: Academische zitting Lodewijk De Vocht in De Kijker. De bekende componist en dirigent Lodewijk De Vocht heeft zijn leven lang gewoond en gewerkt in ’s Gravenwezel en is ereburger van onze gemeente. Het Lodewijk De Vochtfonds wil de herinnering aan Lodewijk De Vocht bewaren, zijn muziek uitvoeren en hem eren voor zijn bijdrage als componist. Daarom organiseert het fonds een academische zitting, muzikaal omlijst met composities van Lodewijk De Vocht. Jan Dewilde, directeur van het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek zal spreken over het belang en de specifieke plaats van Lodewijk De Vocht binnen de Vlaamse Muziek. Paul Dinneweth, dirigent van de Chorale Caecilia, schetst de historiek van Lodewijk De Vocht en zijn Chorale Caecilia. Vervolgens brengt de Chorale enkele meesterwerken, speciaal geschreven voor dit koor. De avond wordt afgesloten met een receptie.
Plaats: de Witte Kerk Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen (Pater Nuyenslaan 68, Schilde). Prijs: 8 euro, te storten op reknr. BE76 9530 3777 4795 van het Lodewijk De Vochtfonds. De kaarten liggen klaar aan de ingang. Info: achiel.ossaer@skynet.be of 03.383.39.03.

– Zaterdag 24 november om 20.30 u.: Concert Lodewijk De Vocht in De Kijker.  Het Lodewijk De Vochtfonds wil samen met de muziekacademies van Wijnegem, Schilde, Zoersel en Schoten en met Davidsfonds Schilde, de herinnering aan Lodewijk De Vocht bewaren, zijn muziek uitvoeren en hem eren voor zijn bijdrage als componist. Daarom organiseren zij dit concert. De muziekacademies leveren de muzikanten en zangers, aangevuld met solisten. Ze brengen hoogtepunten uit het werk van deze componist. Een niet te missen unieke opvoering. De avond wordt afgesloten met een receptie.
Plaats: de Witte Kerk Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen (Pater Nuyenslaan 68, Schilde). Prijs: 10 euro (onder de 18 jaar: 5 euro) te storten op reknr. BE76 9530 3777 4795 van het Lodewijk De Vochtfonds. De kaarten liggen klaar aan de ingang. Info: achiel.ossaer@skynet.be of 03.383.39.03.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.