Hartewens

De kerstpakketten voor de actie ‘Hartenwens’ dienen dit week­end te worden ingeleverd. Op de borden achteraan wacht nog een aantal har­tenwensen op een milde schenker. We vragen uw bijzondere aandacht voor de jongeren uit het tehuis Anapneusis die vragen om sponsoring van hun Kerstfeestje. U kunt hen heel eenvoudig helpen door, onder gesloten omslag, 20 euro te deponeren in de lezenaar-met-gleuf achteraan. Ook alle andere giften zijn welkom. Met dat geld worden door de parochie de nog ontbre­kende geschen­ken aangekocht.
Het Hartenwens-team

Voor de 38ste keer doen wij ook dit jaar beroep op onze Witte-Kerkgemeenschap om aan thuisloze mannen en vrouwen en kansarme jongeren een kerstgeschenk te bezorgen opdat het ook voor hen een ‘Zalig Kerstfeest’ zou zijn.
Tijdens de weekends van 21-22 november, 28-29 november en 5-6 december hangen de lijsten met hun ‘hartenwensen’ in de onthaalruimte, achteraan in onze kerk. U wordt vriendelijk verzocht op deze lijsten aan te duiden welk geschenk u wilt geven, en dit geschenk – met duidelijke vermelding van naam en tehuis van de bestemmeling – vóór 7 december binnen te brengen.
Tijdens het weekend kunnen de pakjes voor of na de eucharistieviering gedeponeerd worden in de bakken achteraan in de kerk; op de weekdagen kunnen ze afgegeven worden in de pastorie. Het gaat om kersthartenwensen, en dus doen we geen tweedehandsgoederen cadeau! Een persoonlijk gerichte wenskaart doet hun natuurlijk wel veel genoegen!

Lijst van de instellingen:
* Woonbegeleiding Berchem (secr.: Woeringenstraat 12, Berchem)
Begeleid wonen voor thuislozen legt veel nadruk op ontmoeting. Het groepsgebeuren is een belangrijk deelaspect binnen de woonbegeleiding. Diepgekwetste mensen helpen hun lotgenoten en zorgen er mee voor dat ze maatschappelijk niet worden afgeschreven: afgevoerd naar de psychiatrie of op een veel te jonge leeftijd naar een woonzorgcentrum! Zolang mogelijk in de eigen omgeving blijven wonen is uiteindelijk ieders wens.
* Taalfabet (Torenstraat 111, Wommelgem)
Opvangtehuis voor alleenstaande jongeren (18-25 jaar) om hen een ‘thuis’ te bieden en hen te begeleiden op weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
* Het Begeleidingshuis (Trapstraat 11-13, Antwerpen)
Opvangcentrum voor meerderjarige vrouwen, al dan niet vergezeld van kinderen, die behoefte hebben aan een tijdelijk onderdak ten gevolge van diverse probleemsituaties.
* Kansarme gezinnen (via Onthaal St.-Anthonius, Paardenmarkt, Antwerpen)

Wij hopen dat onze kerstactie ook dit jaar een succes wordt. Dank bij voorbaat.
Het Hartenwens-team

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.