De Pastorale Eenheid

Netwerken in de pastorale eenheid

Beste mensen,

Een Pastorale Eenheid: u hebt er alvast van gehoord, maar wat houdt dat nu precies in?

Vanuit ons bisdom kregen wij de opdracht om met de 13 parochies en alle bestaande geloofskernen (scholen, jeugdverenigingen, WZC’s, religieuze gemeenschappen) van Borsbeek, Schilde, Schoten, Wijnegem, en Wommelgem een Pastorale Eenheid vorm te geven binnen afzienbare tijd.

Eén van de belangrijkste stappen in dat proces is netwerking. Netwerken is een modewoord, maar wat betekent het nu concreet? Wat wordt bedoeld met een netwerk in de Kerk? En hoe doen we dat dan? Om een antwoord op die vragen te krijgen, organiseren we een ontmoetingsavond op donderdag 20 oktober 2016 om 20u in de parochiezaal van Wijnegem, Wommelgemsesteenweg 34-36, waar jullie van harte uitgenodigd worden.

Lea Verstricht van CCV Antwerpen zal ons begeleiden. Verder is er ook gelegenheid om de mensen die actief zijn in andere parochies dan onze eigen parochie, beter te leren kennen, en om ideeën en ervaringen met hen uit te wisselen.

Het is daarom belangrijk dat mensen uit alle mogelijke werkgroepen of organisaties, die in de verschillende parochies actief zijn, deelnemen aan deze avonden. Maar ook mensen van scholen, jeugdverenigingen, woonzorgcentra, derde wereldbeweging, religieuze gemeenschappen zijn van harte welkom.

Want allen samen vormen wij de nieuwe pastorale eenheid.

Graag hadden wij een bevestiging van uw aanwezigheid via mail naar humblepascal@gmail.com (0476275010) met vermelding van het aantal personen en dit voor 10 oktober 2016.

Tot dan!

Werkgroep Pastorale Eenheid

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.