Nieuws uit de Pastorale Eenheid

NIEUWS UIT DE PASTORALE EENHEID

    Veronicadag
Veronica was volgens heiligenkalender van de katholieke kerk een vrouw uit Jeruzalem, die Jezus Christus een doek aanbood om het zweet en bloed van zijn gezicht te vegen terwijl hij zijn kruis naar Golgotha droeg. Zij is ons bekend uit de zesde statie van de kruisweg.
De naamdag van de H. Veronica – 4 februari – is een feestdag voor onze pastorale eenheid. Wij willen dit dan ook vieren in de eucharistieviering op zondag 6 februari om 9.30 u in de kerk van St.-Cordula (St.-Cordulaplein, Schoten, voorgegaan door pastores Theo Wynants en Alvi Vazquez.
We nodigen alle gelovigen van de pastorale eenheid uit, met handhaving van de geldende covid-maatregelen. We hopen om een delegatie van elke parochie van onze pastorale eenheid te mogen verwelkomen en doen een speciaal oproep aan catechisten van initiatiesacramenten, aan leerkrachten uit de basis- en secundaire scholen en aan leden en leiding van jeugdbewegingen om in verbondenheid met elkaar te komen meevieren.
Na de viering nodigen we ook iedereen uit op een receptie. Hopelijk laten de omstandigheden het toe om elkaar op een gezellige maar veilige manier te ontmoeten. Van harte welkom!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.